ΣΥΛΛΟΓΕΣ - Δραχμαί και Οβολοί


Τα πρώτα νομίσματα στην ιστορία της ανθρωπότητας "κόβονται" τον 7ο αιώνα π.Χ. στη Λυδία από τον βασιλέα της, τον Γύγη. Δημιουργούνται για να αντιμετωπίσουν την ανάπτυξη των αρχαίων κοινωνιών...
περισσότερα ?
Τιμή: €635.00            προσθήκη στο καλάθι >>        

Παρουσίαση νομισμάτωνΤο Δώρο σας     

Η MAILink Α.Ε. σας προσφέρει, με την αγορά αυτού του προϊόντος ή με την εγγραφή σας ως μέλος του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, το ακόλουθο δώρο:

Μακεδονία, Μ. Αλεξάνδρου, Αργυρό Τετράδραχμο, π. 325 - 315 π.Χ.

Εμπροσθότυπος:
Κεφαλή Ηρακλέους με λεοντή, ατενίζοντας προς τα δεξιά. Η παράσταση καλύπτει όλο το πέταλο. Στις πρώτες του εκδόσεις ήταν λιγότερο πεπλατυσμένο από το συγκεκριμένο νόμισμα. Οι τυχόν διαφορές που κάποιος θα παρατηρήσει στην απεικόνιση της μορφής του Ηρακλέους από νόμισμα σε νόμισμα συνίσταται στην προσπάθεια του κάθε χαράκτη να πλησιάσει το πρότυπο, δηλαδή τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο, αφού ποτέ δεν απεικονίστηκε ο ίδιος σε αργυρό τετράδραχμο. Αλλά και γενικότερα, οι διαφορές οφείλονται και στα πολλά εργαστήρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ασία, όπου κόπηκαν τα αργυρά αυτά τετράδραχμα.

Οπισθότυπος:
Ο Δίας καθισμένος σε θρόνο, ατενίζοντας προς τα αριστερά. Κρατάει σκήπτρο και αετό. Κάτω από τον θρόνο, ως σύμβολο, βουκράνιο. Η επιγραφή στο πεδίο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Η όλη παράσταση περιβάλλεται από στικτό περίγραμμα.

Ένα δώρο αξίας 38 ευρώ.Πιστοποιητικά      

Τα προϊόντα συνοδεύονται από πιστοποιητικά
ονομαστικής και αριθμημένης σειράς
Κάντε κλικ για περισσότερα...


Προϊόν
      
Δώρο