ΣΥΛΛΟΓΕΣ - Του Έθνους τα NομίσματαΗ συλλογή «Του Έθνους τα Νομίσματα» είναι ένα σπάνιο συλλεκτικό έργο από ασήμι 925° που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό ονομαστικών και αριθμημένων σειρών.

 


Τιμή: €465.00            προσθήκη στο καλάθι >>       

Παρουσίαση νομισμάτωνΤο Δώρο σας    

Η MAILink Α.Ε. σας προσφέρει, με την αγορά αυτού του προϊόντος ή με την εγγραφή σας ως μέλος του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, το ακόλουθο δώρο:

Όθωνας, 1832, Aργυρή δραχμή

Βάση του νέου νομισματικού συστήματος που έφερε η βασιλεία στην Ελλάδα έγινε η αργυρή δραχμή, αντί του Φοίνικα, υποδιαιρούμενη σε 100 ίσα μέρη (μόρια) που ονομάζονταν «λεπτά», όπως καθόριζε στο Διάταγμα της Αντιβασιλείας της 8ης/20ης Φεβρουαρίου του 1833 «περί ρυθμίσεως του νομισματικού συστήματος», με ταυτόχρονη απόσυρση και αντικατάσταση των νομισμάτων που κυκλοφορούσαν επί Καποδίστρια. Η δραχμή απετελείτο από 9 μόρια καθαρού ασημιού και 1 μόριο χαλκού (ήταν δηλαδή καθαρότητας 900°), περιείχε 4,029 γραμμάρια ασημιού και 0,448 γραμμάρια χαλκού και είχε συνολικό βάρος 4,477 γραμμάρια και διάμετρο 23,2 χιλιοστά. Η ισοτιμία της ορίστηκε ίση προς 0,895 του χρυσού φράγκου. Κόπηκε στο Μόναχο σε 1.125.000 τεμάχια.

Εμπροσθότυπος:
Ο θυρεός του Κράτους και από κάτω του η τιμή του νομίσματος και το έτος κοπής του.

Οπισθότυπος:
Η κεφαλή του βασιλέα Όθωνα κοιτάζοντας δεξιά και η επιγραφή «ΟΘΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Ένα δώρο αξίας 25 ευρώ.Πιστοποιητικά      

Τα προϊόντα συνοδεύονται από πιστοποιητικά
ονομαστικής και αριθμημένης σειράς
Κάντε κλικ για περισσότερα...


Προϊόν
      
Δώρο