Αρχική Σελίδα
• Συλλογές
• Χρυσές Συλλογές 22Κ
• Γραμματόσημα
• Αναμνηστικά
• Έργα Τέχνης
• Κόσμημα
• Λευκά Είδη - Είδη Σπιτιού
• Διακόσμηση
• Βιβλία
• Βυζαντινή Τέχνη
• Ρολόγια
• Ζώδια 24Κ
• Εκδόσεις ΣΥΛΛΟΓΗ - Γιάνης Κορδάτος
• Τσάντες


Change Language

Συλλογές
Τα Χρυσά της Αρχαιότητας

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
Το ευρώ άλλαξε τη ζωή μας, όχι την ιστορία μας.
Το ευρώ είναι πλέον αρκετά χρόνια στη ζωή μας, αλλά η δραχμή είναι στην ιστορία της Ελλάδας και του παγκόσμιου πολιτισμού εδώ και 2700 χρόνια.
Είναι το αρχαιότερο νόμισμα στην Ευρώπη και το πρώτο νόμισμα στον κόσμο που καθιέρωσε τη μορφή του κέρματος όπως τη χρησιμοποιούμε και σήμερα.

Μεγέθυνση εικόνας ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

Οι αρχαίοι Έλληνες, που είχαν υπέρτατη αξία την ομορφιά, ήθελαν ακόμα και ένα τόσο καθημερινό και πρακτικό μέσο, όπως το χρήμα, να είναι όμορφο σαν έργο τέχνης. Έτσι, στόλιζαν τις δύο πλευρές του κάθε νομίσματος με μοναδικής ομορφιάς εικόνες, βγαλμένες από τη θρησκεία, τη μυθολογία και την ιστορία τους. Από την Αθηνά μέχρι τον Πάνα και από το πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την Κουκουβάγια, όλες αυτές οι απεικονίσεις χαράχτηκαν στα ελληνικά νομίσματα με απαράμιλλη τέχνη, λεπτομέρεια και παραστατικότητα.

ΧΡΥΣΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ

Αυτή η μοναδική συλλογή είναι εμπνευσμένη από την άφθαστη νομισματική τέχνη της αρχαίας Ελλάδας, αλλά και από το υλικό του χρυσού. Χρυσά νομίσματα κόβονταν σπάνια στην αρχαιότητα και πολλές φορές κάτω από ιδιαίτερες ιστορικές συνθήκες. Άρα, τα αρχαία ελληνικά νομίσματα από χρυσό έχουν πρόσθετο ενδιαφέρον, ιστορικό, καλλιτεχνικό και συλλεκτικό, λόγω ακριβώς αυτής της σπανιότητας.

Κάθε νόμισμα έχει φιλοτεχνηθεί χωριστά στο χέρι, σε ατόφιο ασήμι 999° επιχρυσωμένο με χρυσό 24 καρατίων.

Με τη συλλογή, θα σας σταλεί Ονομαστικό και Αριθμημένο πιστοποιητικό Ποιότητας και Αυθεντικότητας, σε πολυτελές φυλλάδιο με λεπτομερείς περιγραφές και ιστορικά στοιχεία για κάθε νόμισμα.

Η μοναδική αυτή συλλογή κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 1990 τεμαχίων και διατίθεται στην αγορά αποκλειστικά από τη MAILink Α.Ε.


Το προϊόν συνοδεύεται από Ονομαστικό και Αριθμημένο Πιστοποιητικό Ποιότητας και Αυθεντικότητας.
Δείτε περισσότερα >>

Λυδία, Κροίσος, Χρυσός Στατήρ, 561-546 π.Χ. Σαλαμίς Κύπρου, βασιλεύς Πνυταγόρας, Χρυσός Στατήρ, 381-332 π.Χ. Μακεδονία, Φίλιππος Β΄, Χρυσός Στατήρ, 323-315 π.Χ. Αθήνα, Χρυσός Στατήρ, 294 π.Χ. Ήπειρος, βασιλεύς Πύρρος, Μισό Χρυσού Στατήρος, 278-276 π.Χ.
Μακεδονία, Αλέξανδρος Γ', Χρυσός Διπλός Στατήρ, 336-323 π.Χ. Θράκη, Λυσίμαχος, Χρυσός Στατήρ, 297-281 π.Χ. Μακεδονία, Δημήτριος Πολιορκητής, Χρυσός Στατήρ 300 - 295 π.Χ.


Τιμή: €550.00

 

Η MAILink Α.Ε. σας προσφέρει, με την αγορά αυτού του προϊόντος ή με την εγγραφή σας ως μέλος του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, το ακόλουθο δώρο:
ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ - Μακεδονία, Δημήτριος Πολιορκητής, Χρυσός Στατήρ 300 - 295 π.Χ.


Εμπροσθότυπος:
Η Θεά Νίκη σαλπίζει σε πλώρη πλοίου, ατενίζοντας προς τα αριστερά. Προφανώς η απεικόνιση αποτελεί αναφορά στη μεγάλη νίκη του Δημητρίου εναντίον του Πτολεμαίου της Αιγύπτου, σε ναυμαχία στη Σαλαμίνα της Κύπρου, το 306 π.Χ.

Οπισθότυπος:
Η Αθηνά Πρόμαχος ατενίζει προς τα αριστερά κρατώντας δόρυ στο δεξιό χέρι. Στο αριστερό χέρι ασπίδα με παράσταση Γοργόνας. Διακρίνεται η επιγραφή ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Εκατέρωθεν της Αθηνάς υπάρχουν μονογραφήματα.

Ένα δώρο αξίας 44 ευρώ.


Το προϊόν συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας και αυθεντικότητας
Δείτε περισσότερα >>

ΓΙΑ ΜΕΛΗ

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;
Εγγραφή νέου μέλους
Γιατί να γίνω μέλος;
Διαγωνισμοί


ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ MAILINK


ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ - Όθωνας, 1832, Aργυρή δραχμή

H MAILink AE σας προσφέρει εντελώς δωρεάν με την εγγραφή σας ως μέλος, ένα υπέροχο δώρο της επιλογής σας...

Δείτε όλα τα δώρα >>


Created & Hosted by Ιωάννης Ε. Ξανθός & Κορινθόραμα