Αρχική Σελίδα
• Συλλογές
• Χρυσές Συλλογές 22Κ
• Γραμματόσημα
• Αναμνηστικά
• Έργα Τέχνης
• Κόσμημα
• Λευκά Είδη - Είδη Σπιτιού
• Διακόσμηση
• Βιβλία
• Βυζαντινή Τέχνη
• Ρολόγια
• Ζώδια 24Κ
• Εκδόσεις ΣΥΛΛΟΓΗ - Γιάνης Κορδάτος
• Τσάντες


Change Language

Συλλογές
Δραχμαί και Οβολοί

Το Πάνθεον των αρχαίων ελληνικών νομισμάτων σε μία συλλογή από ατόφιο ασήμι.

Η μακροβιότερη νομισματική ιστορία του κόσμου είναι η ελληνική. Ξεκίνησε πριν από 26 αιώνες και έφτασε αισίως μέχρι το 2002, με την απόσυρση της δραχμής, που μας γέμισε με νοσταλγία για τη δραχμούλα μας. Στη MAILink, βρήκαμε ένα μικρό αντίδοτο για αυτή τη νοσταλγία! Δημιουργήσαμε και σας παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά μια υπέροχη συλλογή, εμπνευσμένη από τη μακραίωνη ιστορία και την αμύθητη ομορφιά των αρχαίων ελληνικών νομισμάτων.

Η συλλογή είναι φιλοτεχνημένη στο χέρι σε ασήμι 925ο και αποτελείται από 12 υπέροχα νομίσματα της αρχαιότητας, ίσως τα ωραιότερα που κόπηκαν ποτέ στον ελλαδικό χώρο. Εκτός από την αδιαμφισβήτητη πολιτιστική, ιστορική, αισθητική και συναισθηματική αξία, παρουσιάζει και υψηλό συλλεκτικό ενδιαφέρον, αφού κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό, μόλις 1990 συλλογές.Μεγέθυνση εικόνας

Η δραχμή έφυγε από κοντά μας. Η ιστορία της όμως μένει στους αιώνες.

Τα πρώτα νομίσματα στην ιστορία της ανθρωπότητας "κόβονται" τον 7ο αιώνα π.Χ. στη Λυδία από τον βασιλέα της, τον Γύγη. Έτσι, δημιουργήθηκε η πιο εύχρηστη μορφή χρήματος στην ιστορία, που αντικατέστησε δύσχρηστα μέσα ή μεθόδους όπως ο αντιπραγματισμός (ανταλλαγή προϊόντων).

Σύντομα το νέο μέσο διαδίδεται στην παραλιακή Μικρά Ασία και στον κυρίως ελλαδικό χώρο. Στην Ελλάδα τα πρώτα νομίσματα κόβονται στην Αίγινα το τελευταίο τέταρτο του 7ου π.Χ. αιώνα από τον Φείδωνα, βασιλιά του Άργους, για να αντικαταστήσουν τους δύσχρηστους σιδερένιους οβολούς. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά είναι και τα πρώτα νομίσματα της Ευρώπης!

Τότε εμφανίζεται για πρώτη φορά η λέξη "δραχμή", προερχόμενη από το ρήμα "δράττομαι" (=πιάνω σφικτά την ποσότητα που χωράει στην παλάμη μου), και αντιστοιχεί στους 6 σιδερένιους οβολούς που μπορούσε κάποιος να πιάσει με το χέρι του. Παράλληλα διαμορφώνεται για πρώτη φορά και η ισοτιμία: μία (1) ασημένια δραχμή Αιγίνης αντιστοιχεί με έξι (6) σιδερένιους οβολούς.
 

Μια ανεξάντλητη πηγή γνώσης για τον αρχαίο κόσμο.

Η ποικιλία των τύπων των αρχαίων ελληνικών νομισμάτων είναι τεράστια, αλλά παρ` όλα αυτά εύκολα μπορούμε να διακρίνουμε κάποια συγκεκριμένα κυρίαρχα μοτίβα. Έτσι, πιο συχνές παραστάσεις είναι οι προστάτιδες θεότητες της πόλης, τοπικά προϊόντα που αποφέρουν τα προς το ζην, όπως ένα κύπελλο κρασιού στη Νάξο, ιερά ζώα ή φυτά, και αργότερα στα ελληνιστικά χρόνια τα πορτρέτα βασιλέων ή ηγεμόνων.

Όλες αυτές οι παραστάσεις είναι δοσμένες με μοναδική τέχνη, αφού οι αρχαίοι Έλληνες ήθελαν κάθε αντικείμενο στη ζωή τους, ακόμα κι ένα μέσο συναλλαγών, να έχει υψηλή αισθητική. Ακόμα όμως κι αν αφήσουμε κατά μέρος την καλλιτεχνική αξία και ομορφιά των αρχαίων ελληνικών νομισμάτων, μελετώντας τα αντλούμε πολύτιμες πληροφορίες σε πολλούς τομείς: ιστορία, οικονομία, θρησκεία, πολιτική, παραδόσεις κ.ά.

Αποκτήστε αυτή τη συλλογή. Είναι πνευματικός, ιστορικός και αισθητικός πλούτος για την Ελλάδα.

Γιατί τα αρχαία ελληνικά νομίσματα μας κάνουν να νιώθουμε πλουσιότεροι σαν Έλληνες!Το προϊόν συνοδεύεται από Ονομαστικό και Αριθμημένο Πιστοποιητικό Ποιότητας και Γνησιότητας.
Δείτε περισσότερα >>

Αθήναι, Αργυρό Δεκάδραχμο, π. 467 π.Χ. Μακεδονία, Φίλιππος Β’, Αργυρό Τετράδραχμο, π. 323 - 315 π.Χ. Χαλκιδική Συμμαχία (της Ολύνθου), Αργυρό Τετράδραχμο, π. 364 – 361 π.Χ. Αίγινα, Αργυρός Στατήρας, π. 325 π.Χ. και μετά Λάρισα, Αργυρό Δίδραχμο, π. 370 π.Χ. και μετά
Ήπειρου, Βασιλέως Πύρρου, Αργυρό Τετράδραχμο, 297 – 272 π.Χ Δελφοί (Αμφικτυόνων), Αργυρός Στατήρας, π. 336 π.Χ. Επίδαυρος, Αργυρή δραχμή, πρώτο τέταρτο 3ου αιώνα π.Χ. Αθήναι, Αργυρό Τετράδραχμο, 129 - 128 π.Χ. Κόρινθος, Αργυρό Τρίδραχμο, π. 340 - 325 π.Χ.
Κοινό Ηπειρωτών, Αργυρό Δίδραχμο, 234 - 168 π.Χ. Μακεδονία (Μ. Αλεξάνδρου), Αργυρό Τετράδραχμο, π. 325 - 315 π.Χ.


Τιμή: €635.00

 

ΓΙΑ ΜΕΛΗ

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;
Εγγραφή νέου μέλους
Γιατί να γίνω μέλος;
Διαγωνισμοί


ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ MAILINK


ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ - Μεγάλος Κωνσταντίνος, Χρυσός Σόλιδος, 307 - 337 μ.Χ.

H MAILink AE σας προσφέρει εντελώς δωρεάν με την εγγραφή σας ως μέλος, ένα υπέροχο δώρο της επιλογής σας...

Δείτε όλα τα δώρα >>


Created & Hosted by Ιωάννης Ε. Ξανθός & Κορινθόραμα